Olaf-prisen 2016

Anne Freuchen mottok prisen på møte på Litteraturhuset i Oslo, den 6. september. Møtet hadde tittelen "Null selvmord. Nullvisjon som verdistandpunkt."

Olaf-prisen 2016 er tildet overlege dr med Anne Freuchen ved Sørlandet sykehus HF.  Anne Freuchen har bidratt med banebrytende og viktig kunnskap om temaet barn og selvmord, som tidligere har vært et tema vi har visst lite om. Hun jobber aktivt med selvmordsforebygging innad på eget HF, bl. a er hun involvert i et prosjekt hvor man går igjennom alle selvmord i Agder fra 2008-2013 og bl. a ser på om personer som tok livet sitt har hatt kontakt med somatisk eller psykiatrisk helsetjeneste i tiden forut for selvmordet. Hun sprer også kunnskap om barn og selvmord gjennom forelesningsvirksomhet og deltakelse på konferanser nasjonalt og internasjonalt.

Fagutvalget fant etter nærmere vurdering at Anne Freuchen ut fra sitt viktige forsknings- og formidlingsabeid på en utmerket måte tilfredsstiller kriteriene for prisen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.06 | 00:33

Er det noe plass jeg som 56 år gammel kvinne kan få hjelp ? Har prøvd flere ganger å ta mitt liv uten å lykkes. Behandlet og friskmeldt, gang på gang

...
19.10 | 06:07

Nei, glemme er det vel ingen som er redde for at dere skal gjøre.
God ide og overføre til LEVE. Da vil jeg få ønske dere alt godt videre.

...
03.09 | 16:31

Hei!
Er det mulig å få en e-postadresse til Jon Schultz? Gjelder et bokprosjekt om sorg og posttraumatisk vekst.
Mvh

...
17.07 | 00:46

Tenker på dere og på alle andre som får oppleve dette fryktelige. Minnefondet med pris er en fin idé. Åpenhet hjelper alle.

...
Du liker denne siden