Olaf-prisen 2015

Olaf-prisen 2015 ble delt ut for femte gang  på Litteraturhuset i Oslo den 8. september.

Årets vinnere er Catherine Zweidorff Aarkvisla, Torbjørn Haugen, Anne-Lise Marø Høiback og Oddvar Vignes som får prisen for sin innsats gjennom medvirkning i filmen «LEVE» for å skape mer åpenhet om selvmord i samfunnet og tro på at selvmordskriser kan overvinnes.

Priskomiteen begrunner tildelingen med at de fire unge menneskene som deltar i filmen alle har vist mot og åpenhet om sin egen historie og på denne måten formidlet troen på at det nytter. Ved dette framstår de som rollemodeller for det å overleve en alvorlig selvmordskrise. Denne måten å formidle kunnskap og forståelse er forbilledlig - den viser hvor ulike historiene kan være, men også hva som er felles og hvor viktig håpet er.

Innstilling av kandidater til prisen ble gjort av et fagutvalg ledet av professor dr med Lars Mehlum, leder av Nasjonalt senter for selvmordsforskning og - forebygging.

Prisen består av en bronsjeskulptur laget av den danske billedehuggeren Peter Hesk og et  håndlaget diplom laget av Tone Goborg.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Kristiane M. Hansson | Svar 03.09.2015 16.31

Hei!
Er det mulig å få en e-postadresse til Jon Schultz? Gjelder et bokprosjekt om sorg og posttraumatisk vekst.
Mvh

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.10 | 06:07

Nei, glemme er det vel ingen som er redde for at dere skal gjøre.
God ide og overføre til LEVE. Da vil jeg få ønske dere alt godt videre.

...
03.09 | 16:31

Hei!
Er det mulig å få en e-postadresse til Jon Schultz? Gjelder et bokprosjekt om sorg og posttraumatisk vekst.
Mvh

...
17.07 | 00:46

Tenker på dere og på alle andre som får oppleve dette fryktelige. Minnefondet med pris er en fin idé. Åpenhet hjelper alle.

...
19.04 | 20:24

Dette var dramatisk å lese. Men ved å opprette minneprisen har dere garantert gjort noe viktig for deres egen situasjon og ikke minst for en viktig sak.

...
Du liker denne siden